Blogg

Att få DJ-bokningar – En guide för att börja din karriär som DJ

att få dj-bokningar

Är du en DJ som vill göra ett namn för dig själv i branschen? Att få DJ-bokningar kan vara en utmaning, särskilt för dem som precis har börjat. Men med rätt inställning kan du lära dig hur du får konserter och börja din karriär som en framgångsrik DJ.

Första steget i att få DJ-bokningar är att skapa en portfölj. Detta ska inkludera foton, videoklipp och minst 2 olika mixtapes eller inspelningar från dina tidigare spelningar framträdanden. Se till att inkludera olika musikgenrer så att potentiella arrangörer kan få en uppfattning om din räckvidd. Du bör också skapa en webbplats eller SoMe med all denna information för att hjälpa människor att kontakta dig dig.

Nästa steg är att nå ut till arrangörer eller klubbar. Om du inte har några personliga kontakter börjar du med att höra med ställen i ditt område för att se om några av dem har DJ-kvällar. Du kan också försöka söka efter events på hemsidor som Billetto.se Eventbrite eller Facebook. När du har identifierat några möjligheter av dig till arrangörerna för att presentera dig själv och dina skills.

Glöm inte att nätverka med andra DJs och branschfolk och delta i musikevents, mässor och musikträffar.