Vanligaste fel man gör när man bokar DJ

mars 9, 2022
party, lights, music-629241.jpg

Är det dags för firande? En bra DJ är lika med en riktigt bra fest. Hur roligt är det att bjuda på den hot shotsen, hyra den fetaste ljud & ljusanläggningen, boka den perfekta lokalen och sedan blir det att gästerna börjar lämna festen redan vid kl 23 när ni hade planerat att köra till åtminstone kl. 01. Det händer och det händer allt för oftast!

Nedan är 3 vanligaste fel man gör när man bokar DJ

  1. Boka en kompis eller släkting som brukar ta fram sin DJ kontroller 1 gång per år. Visst, ni känner varandra och personen har säkert bra koll på vad ni lyssnar på, men man ska inte glömma att vi lever i Spotify värld där musikkonsumtionen är väldigt rörligt och det man gillade för 6 månader är out of date idag. Förutom det så är det nästan omöjligt att veta vad alla 50 gäster på festen gillar. Däremot en erfaren men framförallt en aktiv DJ har en annan förståelse för vilket sound och känsla som passa vid olika tillfällen under kvällen.
  2. Att stirra sig blindt på priset. Billigt är dyrt, det vet vi alla at this point. Det finns givetvis väldigt duktiga DJs som erbjuder generösa priser. Men där får man räkna med att den DJn kanske inte tar med sig den bästa anläggningen och kan innebära risk för att något går fel underkvällen mitt i droppet av levels.
  3. Att fokusera för mycket på musik genre än teknisk kunskap. Det är som att anlita en chaufför. Det ska inte räcka med att chauffören bara kan läsa av kartan och kan ta en från A till B. Utan man måste kunna köra på ett smidigt och säkert sätt, för att även om man råkar köra fel så är det inte hela världen, man kan då manövrera sig mot rätt riktning på ett snabb och smidigt sätt. DJs som bara kan byta en låt till annan men inte har kunskap i att göra smidiga övergångar har svårt att skapa en trevlig helhets känsla. Som gäst kan man nästan uppleva att DJn förstör bra låtar med dem dåliga övergångar eller för snabba eller långsamma byten för den delen mellan låtarna.

Se därför till att få hjälp av någon som kan. Vi kan hjälpa dig att boka en DJ. Läs mer här.